MERSİN / TARSUS - Şehit İsrafil Işık Ortaokulu

May

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 03.05.2024 tarihinde okulumuzda düzenlenecek olan, öğrencilerimizin danışman öğretmenlerimiz rehberliğinde hazırladığı projelerin sergileneceği Bilim Fuarımızda sizleri görmekten mutluluk duyarız.

Nis

Milletimizin inanç ikliminde özel bir yeri olan, kültür ve medeniyetimizi ayakta tutan ve manevi duygularımızın en güzel şekilde yaşatıldığı bayramlar rahmettir, umuttur, aydınlıktır, barıştır, paylaşmaktır... Bu vesileyle Gazze'de, Doğu Türkistan'da ve gönül coğrafyamızın nice beldelerinde, işgal ve zulüm altında Ramazan Bayramına giren tüm kardeşlerimizin bayramlarını huzur içerisinde geçirmelerini temenni ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle okulumuzda Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Meltem İstanbullu tarafından koordine edilen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Okul Müdürü Rıfat Kahraman'ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli şiir ve yazılar akabinde "Ana Oğul" ve "Mektepli" adlı piyesler sergilendi ve dünya liderlerinin Çanakkale ile ilgili sözleri paylaşıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Çanakkale Geçilmez..

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn Fazialet Durmuş'un katılımlarıyla düzenlenen "33 Öğretmen Buluşması" etkinliği Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleşti.

Mrt

Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Rehber Öğretmenim Gönüllü Projesi kapsamında gönüllü rehber öğretmenler ile birlikte  okulumuzda  "Psikolojik Sağlamlık, Sınır Koyma, Bilinçli teknoloji Kullanımı" konularında  rehberlik çalışması yapıldı. Çalışmaya katılan  tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Sivil Savunma Günü Etkinlikleri.

Şbt

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler, okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Şbt

Tarsus Üniversitesi ve Kaymakamlığımızın işbirliği ile yürütülen proje ile öğrencilerimize Zeka Oyunları materyalleri tanıtıldı.

Şbt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Şbt

İlimizde yürütülmekte olan Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında, proje yürütücüsü Sınıf Öğretmenimiz Seher Özdemir tarafından düzenlenen etkinlik, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yunus Akdemir ve beraberindeki heyetin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmalarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür ederiz.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Fidan Dikimi Etkinliği düzenlendi.

Kas

29 Ekim 4-Kasım tarihlerinde Kızılay Kaftası etkinlikleri.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Okulumuzda da büyük bir coşkuyla kutlandı.