MERSİN / TARSUS - Şehit İsrafil Işık Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1999 yılında 14 derslik, 2 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 arşiv, 1 harita odası ve bir memur odası olarak inşa edilmiştir. 1999-2000 yılında Pirömerli İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2021 yılında okulumuzun adı Şehit İsrafil Işık İl/Ortaokulu olarak değişmiştir.

Şehit İsrafil Işık kimdir?

"Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Bilâkis onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.

(Bakara Suresi 154. Ayet)

1985 yılı Tarsus doğumlu olan İsrafil IŞIK ilköğrenimini Kaklıktaşı Mahallesinde tamamlamıştır. Vatani görevini yapmak üzere askere gitmiş ve zorunlu askerlik görevi bitiminde askerliği çok sevdiği için Uzman Onbaşı olarak tekrar Şerefli Türk Ordusuna katılmıştır.

Görevini ifa ederken 26 Eylül 2008 tarihinde Şırnak Cudi Dağı kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olarak geride gözü yaşlı bir eş ve 3 yaşındaki oğlu Kaan’ı bırakarak 23 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Vasiyeti üzere Tarsus Şehitliğine defnedilmiştir.

Şehidimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz..

Ruhuna Fatiha

Yayın: 23.11.2023 - Güncelleme: 23.11.2023 13:11 - Görüntülenme: 42